Monday, April 11, 2022

Atatürk ve Çocuk Bayramı - 23 Nisan

 


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Günü ve Çocuk Bayramı kutlu olsun
Dünyanın tüm çocukları mutlu ve umut dolu olsun!

Biraz tarihçe:

23 Nisan Türkiye'de ulusal egemenlik ve çocuk bayramıdır. Bu bayram, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu anmaktadır. 23 Nisan 1920'de Kurtuluş Savaşı sırasında Büyük Millet Meclisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun sona ermesinden sonra yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmaya başlamak üzere Ankara'da toplandı.

23 Nisan ulusal bayram ilan edildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu günü Türkiye'nin çocuklarına adadı, çocukların milletin geleceği olduğunu kabul etti. Böylece 1927 yılından itibaren bu tarih aynı zamanda Çocuk Bayramı olmuştur.

Her yıl okullar, ülke genelinde görülen büyük stadyumlardaki etkinliklerle işaretlenen birkaç hafta süren törenlere katılır. Bu günkü etkinlikler arasında bazı çocuklar devlet mensuplarının yerini alıyor, örneğin ofislerde...

1979'da UNICEF bu ulusal günü uluslararası bir etkinlik olarak kabul etti. Ve tanınmadan bu yana, o günü uluslararası hale getirmek için çaba sarf edildi. Bu çabalar, çok sayıda ülkenin şenliklere katılmak için Türkiye'ye çocuk grupları göndermesiyle sonuçlandı. Yabancı çocuklar Türkiye'de kaldıkları süre boyunca Türk evlerinde ağırlanmakta ve Türk çocuklarla etkileşim kurma fırsatı bulabilmekte, diğer ülkeler ve kültürleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmektedirler. Yabancı çocuklar da Ulusal Meclisin özel oturumuna katılırlar.

Bizim durumumuzda, Okulumuzda "Nesiller Arası Köprü" eTwinning Projesi aracılığıyla katılacağız.

No comments:

Post a Comment

News of our participation in the project

Click here